Τα οφέλη του Email Marketing

Άμεση αποστολή και παράδοση
Δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος, για να φθάσει μια πληροφορία σε έναν πελάτη, από το e-mail. Εάν η επιχείρησή σας έχει ένα νέο προϊόν, μπορείτε γρήγορα να το ανακοινώσετε με ένα email στους πελάτες σας, ώστε να γνωρίζουν τις τελευταίες προσφορές σας. Μπορεί να γίνει ακόμα και προγραμματισμός, ώστε να σταλεί ενα email σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που το διαβάζουν πχ αποστολή στις 3 το μεσημέρι, που έχουν περισσότεροι χρήστες πρόσβαση στο διαδύκτιο. Επιπλέον, μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις των πελατών γρηγορότερα χρησιμοποιώντας τη δύναμη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι, λοιπόν, μια άμεση και απευθείας γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα σε εσάς και τους πελάτες σας και δεν γνωρίζει σύνορα. Μπορείτε να φτάσετε τους ανθρώπους όχι μόνο σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο με μερικά κλικ του ποντικιού.

Είναι ένα Ενημερωτικό Εργαλείο
Το email μαρκετινγκ είναι ένα μέσο ενημέρωσης των πελάτων σας σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο e-mail, μπορείτε να στείλετε ένα ενημερωτικό δελτίο που τονίζει τα οφέλη των προϊόντων η των υπηρεσιών που προσφέρετε, ενώ παράλληλα οι αναγνώστες αποκτούν πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Η ενημέρωση των πελάτών με αυτόν τον τρόπο είναι καλό branding και ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Δεν έχει έξοδα
Μια έντυπη διαφήμιση δεν είναι μόνο χρονοβόρα αλλά και δαπανηρή. Το email marketing είναι φθηνό και φιλικό προς το περιβάλλον,αφού δεν χρησιμοποιείται χαρτί. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το λιγότερο δαπανηρό μέσο, για να στείλετε στους πελάτες σας ειδικά εκπτωτικά κουπόνια, προσκλήσεις σε ειδικές εκδηλώσεις, ενα ευχαριστώ για την παρουσία του πελάτη.

Είναι απλό
Η ανάπτυξη μιας έντυπης διαφήμισης παίρνει χρόνο και θέλει εμπειρία. Με το email marketing, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο και να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά για την αλληλογραφία σας. Ενα καλά σχεδιασμένο header στο e-mail με το όνομα της εταιρείας σας και το λογότυπό σας βοηθάει πολύ στη προβολή της επιχείρησής σας.